قارچ‌های سمی خوراکی، ۱۸ نفر را در دلفان روانه بیمارستان کرد

 

 

دکتر جهانیان رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان:

🔹با توجه به بروز ۱۸ مورد مسمومیت از طریق خوردن قارچ‌های سمی خوراکی در شهرستان و بستری شدن این افراد در بیمارستان طی دو هفته‌ی اخیر، این نگرانی وجود دارد که آمار تعداد مبتلایان به این نوع از مسمومیت به صورت روزافزون افزایش یابد.

🔹در حال حاضر هیچگونه روش قطعی برای تشخیص قارچ‌های خوراکیِ سمی از غیر‌سمی وجود ندارد، لذا می‌بایست در مصرف این ماده خوراکی جانب احتیاط را رعایت نموده و از خوردن قارچ‌های مشکوک پرهیز کرد.

 

🖇️نکاتی در خصوص مسمومیت با قارچ‌های سمی خوراکی:

 

▫️طی ۵ تا ۲۴ ساعت اول پس از خوردن قارچ سمی، علایمی شبیه به یک مسمومیت غذایی بصورت تهوع، استفراغ، درد کرامپی شکم و اسهال آبکی که ممکن است خونی شود رخ می‌دهد.

▫️از دست دادن مایعات از راه اسهال و استفراغ می تواند منجر به بروز شوک در فرد شود.

▫️پس از گذشت ۶ روز از شروع مسمومیت، این احتمال وجود دارد که با درگیری اعصاب مرکزی، فرد مسموم دچار تشنج شده و حتی به کما رود.

▫️میزان مرگ و میر مسمومیت با قارچ‌های خوراکی تا حدود ۷۱ درصد در برخی مناطق کشور به ثبت رسیده است. مرگ، معمولاً ۱ تا ۲ هفته بعد از شروع مسمومیت رخ می‌دهد.

▫️بهترین و مهمترین اقدام اولیه در ساعت اول پس از بلع قارچ سمی، القای استفراغ با تحریک حلق می باشد.

▫️در صورت بروز مسمومیت‌، می‌بایست بیمار را بصورت فوری به بیمارستان انتقال داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داغ ترین ها